Olov Hambäck och Sabina Bjurström

Flytt till Leksand

Vi prata ofta om hur kul det vore att driva en verksamhet hemifrån, som tex. att hålla kurser eller hyra ut något rum.

Våren 2018 gjorde vi slag i saken, sålde huset i Skokloster för att leta efter nya möjligheter. En av oss från Stockholm och en från Älvdalen,så det blev naturligt att leta däremellan. Vi hitta ett gammalt vandrarhem i Leksand och processen satte igång.

Oktober-18 flytta vi dit och börja med uppfräschning och planer för att så småningom öppna ett Bed & Breakfast.

Bed and Breakfast

16 Februari 2019 öppnade vi 4 rum i Vingen. Till sommaren stod alla rum i Vingen klara, 5 dubbel och 2 enkelrum. Under sommarhalvåret har vi 5 stugor på gården som öppnas kring påsk och stänger under hösten.

Vi har även rum som kan hyras ut för möten, mindre kalas och andra tillställningar.

Vi själva bor här på gården!

Bostadshuset är byggt i slutet av 1700-talet. Det byggdes senare om och på med smårum för uthyrning av bäddar.

Vi har byggt om för att själva bo i huset, utsidan håller vi på med. Känns toppen att kunna bo och driva B&B här på samma gård!

Kuriosa om Parkgården

Det börjar 1932 med att Per och Karin Park har inkvartering för fotvandrare och cyklister på höskullen om somrarna. En filt och en plats på höskullen kostade 25 öre. År 1937 var Dalarnas första vandrarhem etablerat. Under åren har flera olika ägare har drivit vandrarhem här fram till 2019 då vi köpte gården och efter renovering öppnade ett B&B.

Parkgården är från början en bondgård. Den stora byggnaden som då bl.a. innehöll ladugård, stall, lada och vagnslider byggdes 1911. Från 1950-talet har det byggts om i flera omgångar och inretts lämpligt för uthyrning.